Historikk

George William Robert Beal er gründeren av Golfsenteret Vestfold AS. Selskapet ble startet i 1983, i kompaniskap med Vibeke Ferborg Beal. Den dag i dag eies selskapet av George.


George Beal - 19 år
Hartswood Golf club, 1974


George kommer opprinnelig fra Brentwood i Essex, like utenfor London, men har vært engasjert som golftrener i Norge siden 1980. Allerede som 12-åring slo han sitt første golfslag, men så hadde han da også Hartswood Golf club (Brentwood, Essex) som sin nærmeste nabo. 15 år gammel begynte han i lære hos datidens mest anerkjente golftrenere i Essex, Albert Gouers, og 3 år senere, nærmere bestemt i 1974, kunne han gå over i de profesjonelles rekker. Da hadde han fullført og bestått PGA's krevende eksamener i spille-, regel-, undervisnings-, utstyrs- og forretningsferdigheter.

Pga et fristende tilbud, forlot George Hartswood Golf club allerede året etter for å bli sjefstrener på en 27 hulls golfbane hos Reg Plumbridge og Brett Essex Golf club. Foruten å undervise, deltok han i flere større, lokale konkurranser og sikret seg etter hvert en rekke fine premier. George fant imidlertid raskt ut at det var vanskelig den gang som nå å kombinere undervisningen med spillingen, og da det først og fremst var undervisningen som lå hans hjerte nærmest, bestemte han seg for å satse fullt og helt på dette.


George Beal og Keith Dudman
Vestfold Golf club - 1980

I 1980 ble han spurt av hans mangeårige venn, Keith Dudman, om han hadde lyst til å komme til Norge for å arbeide som assistent for Keith på Vestfold Golfklubbs anlegg, og som kjent takket George ja til det. Den beslutningen skulle han senere aldri angre på, iflg han selv. George trives fantastisk godt i Norge, og spesielt godt i Vestfold.

I 1983 forlot George Vestfold Golfklubb for å starte opp sin egen virksomhet i Sarpsborg, som trener for Borregaard Golfklubb. "Jeg opplevde en aller tiders sesong for denne klubben", sier George, "for tross alt var dette et viktig steg videre på egne ben for meg. Da Keith derimot året etter bestemte seg for å forlate Vestfold Golfklubb, kunne jeg imidlertid ikke unnlate å søke meg tilbake til Vestfold igjen!"


Vibeke og George Beal
Borregaard Golfklubb, 1983


Og på Vestfold Golfklubbs anlegg har som kjent George blitt siden, med fortsatt ønske om en lang og tro tjeneste. George synes bare det er noe spesielt med Vestfold Golfklubb. Her kombineres tradisjoner og atmosfære med ønsker om videreutvikling og høy kvalitet, både når det gjelder spill på ulike nivåer, som banedesign og fasiliteter for øvrig. Fremtidsutsiktene for golfsporten i Norge er også gode, med flere muligheter enn trusler. Det gjelder bare som alltid ellers å utnytte de ressursene man har tilgjengelig best mulig, og det har mange personer tilknyttet klubben opp igjennom årene vist at de er godt i stand til allerede!

Golfsenteret Vestfold AS har i dag, som ved oppstarten, sitt hovedengasjement og forretningsvirksomhet tilknyttet driften av Vestfold Golfklubbs Pro Shop, og tilbyr profesjonell golfinstruksjon, golfutstyr, golfrekvisita, golfsko, golfklær m.m. her. I tillegg arrangerer selskapet golfreiser med sine ansatte Pro'er til utlandet, samt leier ut ferieleiligheter ved golfbane på den franske Riviera.George Beal på VGK, 1984